Van tijd tot tijd hebben wij jullie bericht rondom de strubbelingen omtrent de kostenbesparingen. De strijd lijkt nu vooral te gaan om zeggenschap, met de klachtbrief die de kleinste vier teams naar de EU hadden verzonden.

Deze zaken leiden de aandacht af van het feit dat de huidige motoren nauwelijks of helemaal niet bijdragen aan de kostenbesparing. Sterker, vorig jaar werd het al duidelijk dat de turbomotor veel duurder zou worden dan de 2,4L V8-motor. Iets wat ook Patrick Head opviel.

Tegenover BBC Sport vertelde Patrick Head: Ik denk dat de turbomotor technisch gezien zeer fascinerend is, maar het is veel te duur zijn voor wat het moet leveren. Je kunt 800PK produceren voor 2 miljoen euro per jaar per team, terwijl de teams nu het tienvoudige moeten betalen. Het is een erg dure manier om de Formule 1-auto’s te laten racen.

Daarmee stelt Head zich lijnrecht tegenover voorstanders zoals Max Mosley. De inmiddels 73-jarige erevoorzitter van de FIA vindt de huidige ontwikkelingen juist goed voor de sport.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!