Het zit McLaren tot nu toe niet mee. Ondanks dat er een Mercedes-krachtbron achter de ruggen van Magnussen en Button ligt te brommen, komt het team uit Woking enorm tekort op Mercedes, Red Bull en zelfs Ferrari.

Sterker nog, zelfs Force India, Williams en Red Bulls zusterteam Toro Rosso laten graag aan de McLaren-coureurs zien hoe de achterkant van hun strijdwagens eruit ziet.

Dat zal in Canada veel minder het geval zijn, zo hopen de Britten. Boullier meent dat de lange rechte stukken en het gebrek aan hogesnelheidsbochten ‘zijn’ team zullen helpen.

In Monaco hadden we veel mechanische upgrades op de auto geïnstalleerd. We verwachten dat die upgrades het beter zullen doen in Canada. Vooral vanwege de lay-out met een lange rechte stuk zonder echte high-speed bochten, veel chicanes en bochten met lage snelheid. Dus het Circuit Gilles Villeneuve past daarom beter bij onze auto en we zullen beter voor de dag komen dan in Monaco.

Met een goed resultaat zou McLaren een einde maken aan een puntloze periode van drie races op rij.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!