De organisatie van de Grand Prix van Maleisië heeft aangegeven zich afgezet en opgelicht te voelen met de behandeling die men jarenlang van Bernie Ecclestone kreeg. Ecclestone gaf onlangs toe dat de Grand Prix in Maleisië, India en Zuid Korea niet konden overleven dankzij de hoge kosten die het van de oud-Formule 1 baas opgelegd kreeg.

De Grand Prix van Maleisië wordt dit jaar voor het laatst verreden. Na achttien jaar komt er een eind aan de samenwerking tussen de Formule 1 en de organisatie van de Grand Prix. De voorkeur van de organisatie gaat uit naar de MotoGP, dat volgens hen meer spektakel oplevert, en bovendien goedkoper is.

Oud-Formule 1 baas Bernie Ecclestone gaf onlangs toe dat de races in Maleisië, India en Zuid Korea het hoofd niet boven water konden houden omdat het simpelweg te duur was om een Formule 1 Grand Prix te organiseren. Die uitspraak is de organisatie van de Maleisische Grand Prix in het verkeerde keelgat geschoten.

Op een bepaalde manier voelen we ons afgezet. Al die tijd hebben we te veel betaald, en hebben we niet gekregen waar we naar op zoek waren, namelijk spektakel en toegang tot de coureurs en teams. Niemand heeft ons gedwongen om de Grand Prix te organiseren, maar opmerkingen als deze laten een nare nasmaak achter. Het voelt alsof we zijn opgelicht, we hebben niet gekregen waar we voor hebben betaald. Aldus Dato’ Razlan Razali, directeur van het Sepang International Circuit.

De organisatie van de Grand Prix lijkt niet de invloed van Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, af te willen wachten. Ondanks verschillende gesprekken in Bahrein hebben beide partijen geen manier gevonden om de Grand Prix te behouden. Liberty Media zou daarbij de kosten voor het organiseren drastisch hebben laten zakken, maar niet voldoende om indruk te maken op de Maleisische organisatie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.