Fernando Alonso heeft inmiddels zijn testrondjes gereden op het Indianapolis Motor Speedway voor het Mclaren Honda Andretti team.

Alonso moest eerst deelnemen aan het ‘ROP‘, oftewel het Rookie Orientation Pragamma. Nieuwe deelnemers zijn verplicht dat programma te voltooien. De tweevoudig Formule 1-kampioen had de programma in een uurtje succesvol afgerond.

Maar de man is niet voor niets tweevoudig wereldkampioen Formule 1, wel?

Die mening is ook Indy-teambaas Andretti toegedaan. Fernando is een van de beste coureurs ter wereld en je kunt zien waarom. Hij keek net even terug welke lijnen hij reed. Hij nam elke ronde een iets andere lijn om te kijken hoe dat voelde. Hij had een klein beetje onderstuur en daar paste hij zijn lijn op aan. Dan weet je dat je met ‘the real deal’ te maken hebt.

En dit is zijn strijdwagen op de ‘American Oval‘.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!