Het wordt voor Vandoorne de eerste keer dat hij over het asfalt van Azerbeidzjan zal racen, maar hij verwacht niet dat zijn gebrek aan ervaring hem hier parten zal spelen. Ik heb veel tijd doorgebracht in de simulator, dus het circuit ken ik al een beetje, zo begon Stoffel Vandoorne.

De Vlaming en zijn Spaanse collega kregen nieuwe onderdelen, waardoor beiden een gridstraf van vijftien plaatsen incasseren.

Vanwege de penalty’s is onze vrijdag heel anders ingepland. Zo reden we met een setup voor de lange run, daar Fernando en ik sowieso van achteren aan de race moeten beginnen

Ik voel mij goed in de auto. De grip is nog niet optimaal, dus ik verwacht voor morgen scherpere tijden met de MCL32. De banden werken echter niet helemaal mee, omdat ze afkoelen op de lange rechte stukken. Maar iedereen heeft te maken met hetzelfde probleem. Het wordt oppassen in de rem-zone’s., aldus Stoffel Vandoorne.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.