Monisha Kaltenborn maakte bekend per direct op te stappen na zich 17 jaar voor het team van Peter Sauber te hebben ingezet.

De eerste vrouwelijke teambaas in de geschiedenis van de sport verzette zich tegen een voorkeursbehandeling van Ericsson. Longbow kwam eerst binnen als sponsor van Marcus Ericsson, maar nam al snel het heft in handen door de aandelen over te nemen.

Eerst trad naamgever Peter Sauber terug en nu wordt Monisha ook uitgezwaaid.

Voor de komende Grand Prix van Bakoe zullen teammanager Beat Zehnder en Technisch directeur Jorg Zander de zaken waarnemen.

Longbow Finance SA kondigde aan snel met een vervanger van de vertrekkende teambaas te komen.

Daarbij kwam de naam Colin Kolles bovendrijven. Het gerenommeerde Autosport maakte daar melding van.

We kennen de Britse Roemeen als ex-teambaas van HRT, Midland F1, Spyker F1 en Force India. In feite hetzelfde team, dat telkens weer van eigenaar veranderde. Daar kwam een einde aan, toen Vijay Mallya Kolles niet geschikt achtte om een team richting de (sub-) top te ontwikkelen.

Het moet worden gezegd dat Kolles heel goed een team drijvend kan houden, maar een renstal laten ‘groeien’ is niet zijn ding gebleken…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!