Eerder was McLaren’s sportief directeur Sam Michael nog strijdvaardig, voor wat betreft het constructeurskampioenschap. Een paar dagen later geeft Michael zich alweer gewonnen.

Het wordt lastig om nu nog het kampioenschap voor de teams te winnen. Red Bull kan ‘m al in de komende race winnen. We mikken nu dus vooral onze pijlen op Ferrari, die de tweede plaats in het kampioenschap bezetten., aldus Sam Michael.

McLaren lijkt de weg kwijt. Na de hattrick in Hongarije, België en Italië volgden 73 punten in de vier races daarna. Red Bull pakte in diezelfde vier Grands Prix 135 punten. Onaanvaardbaar, gezien dit team het jaar begon met de beste en snelste wagen van het veld.

Nu staat men vijfde en zesde in het coureurskampioenschap en derde in het constructeurskampioenschap.

Maar waar McLaren een veer laat, is haar vertrekkende topcoureur nog steeds strijdbaar: Het zal niet makkelijk worden om het voor elkaar te krijgen, maar als ik zo kan rijden zoals ik in de slotfase van de race in India deed en als we als team tijdens één van de race de snelheid te pakken hebben, dan geloof ik wel dat we nog kunnen winnen.

De Brit heeft nog drie races te gaan alvorens hij McLaren verruilt voor Mercedes en hoopt dat hij er daar nog minstens één van kan winnen, zodat hij afscheid kan nemen met een zege.