De Grand Prix van India heeft zondag 67.000 toeschouwers getrokken. Dat was flink minder dan vorig jaar toen bij de allereerste Indiase Grand Prix 95.000 fans de toegangspoorten van de Buddh International Race Circuit passeerden.

Desondanks droomt men van een tweede Formule 1 race. Op zich niet zo gek, als je ziet hoe groot het land is. Maar gelukkig hebben de Indiërs te maken met flinke concurrentie op de volle Formule 1-kalender. Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone is een tweede Indiase race mogelijk, maar niet op korte termijn.

We hebben op dit moment al te veel races. Dus misschien later, over drie of vier jaar., aldus de FOM-baas.

De kalender van 2013 telt 19 races, omdat de race in New Jersey is verzet naar 2014. Bovendien staat dat jaar ook de Russische Grand Prix op het programma. Daarnaast proberen Mexico en Thailand een plaats te veroveren op de Formule 1-kalender en ook de Fransen willen een Grand Prix organiseren en hopen dat al volgend jaar de plek van New Jersey in te nemen.

Overigens, wat New Jersey betreft, is het nog maar afwachten wat Sandy allemaal aangericht heeft. Sandy wie? Sandy de orkaan. Menigeen zal het logisch vinden, dat geld voor eventueel schadeherstel naar de stadsdelen gaat i.p.v. dat men het gebruikt om de route van de omloop te herstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.