De Oostenrijkse invloed bij Williams word steeds groter. Een Oostenrijker in het management, Toto Wolff, is voor Williams nog niet genoeg. Recentelijk trok het team ex-coureur Alexander Wurz als “coureurscoach” aan. Naar nu bekend is geworden werkt ook Christian Klien inmiddels voor het team.

Klien, vorig jaar nog Grand-Prix coureur voor HRT, werkt wekelijks in de simulator van Williams. Klien test daar set-ups voor de komende Grand-Prix en geeft zijn feedback aan de engineers.

Overigens bezit Toto Wolff inmiddels een stevig pakket aandelen van Williams F1. Voor velen wordt hij gezien als de opvolger van Frank Williams. Wolff krijgt van de internationale media grotendeels de credits van het recente succes. Wolff herstructureerde Williams het afgelopen jaar met de Grand-Prix overwinning van afgelopen week als voorlopig hoogtepunt.

Tevens is Wolff ook manager van Valtteri Bottas, testcoureur bij Wiliams. De geruchten worden steeds sterker dat Bottas, een Fin, binnenkort de positie van Bruno Senna overneemt. Senna stelt tot op heden teleur maar heeft wel veel sponsorgeld in de aanbieding. Bottas heeft inmiddels ook sponsoring gevonden en staat hoog aangeschreven. Met Bottas en betere resultaten kan Williams met extra TV-geld het missen van het Braziliaanse sponsorgeld mogelijk opvangen. Wordt vervolgd!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.