Nadat Nick Fry, technisch directeur van BAR, opzij is gezet en vervangen werd, is ook de directeur van Honda Racing aan vervanging toe. Shoichi Tanaka, voormalig president van het Britse bedrijf Honda Racing Development Ltd., wordt echter niet buitengegooid, maar gaat met pensioen.

Honda Racing Development was het bedrijf dat de F1-activiteiten van de Japanse wagenfabrikant bestuurde. Tanaka is ook achtief geweest bij Honda Performance Development Inc. Dat is dan weer een Amerikaans bedrijf, en stond in voor Honda’s Indy Car-deelnames. Daarvoor hielp hij mee aan de oprichting van het merk Acura, in de jaren tachtig, en via een hele reeks sportjobs werd hij aangesteld als General Manager van Honda’s motorsportdivisie in 2000. Hij was verantwoordlijk voor de de start van het huidige F1-project van het grote wagenconcern.

Zijn opvolger is Yasuhiro Wada. Die zal ook lid worden van het bestuur van BAR, samen met twee andere mensen van Honda, en drie mensen van British American Tobacco, hoofdeigenaar van BAR.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter