Na Caterham staat ook het Brits-Russische Marussia onder bevelvoering van een een curator.

Eigenaar Andrey Cheglakov zou het team willen verkopen. Geoff Rowley en Geoff Carton-Kelly van FRP Advisory LLP zijn aangesteld als bewindvoerders bij Marussia.

Zij bevestigen in een verklaring dat het team de komende Grands Prix, die in de Verenigde Staten en Brazilië, door de financiële problemen moet overslaan. Bernie Ecclestone kondigde dit afgelopen weekeinde al aan.

Het management in de afgelopen maanden hebben getracht om nieuwe investeerders te vinden om de toekomst van het team voor de lange termijn veilig te stellen, maar helaas lukte dit niet voordat het beschikbare budget op was.

Doordat het geld op is kan Marussia dus niet afreizen naar Noord-Amerika, waar dit weekeinde de Grand Prix van Austin wordt verreden. Extra pijnlijk voor Alexander Rossi, de reserverijder van het team die ook nog eens de Amerikaanse nationaliteit heeft. Die had na Sochi toch de hoop om tenminste in zijn thuisrace te kunnen debuteren.

Caterham heeft dispensatie gekregen om de races over te slaan, dus zullen er slechts achttien wagens deelnemen aan de Grand Prix’ van de Verenigde Staten en Brazilië.

Het is de vraag of Caterham überhaupt in staat is om in Abu Dhabi aan de start te verschijnen, laat staan Marussia…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!