Oud Formule 1-coureur Narain Karthikeyan zit tegenwoordig hoofdschuddend voor de televisie. De Formule 1 is gewoon te duur en niet levensvatbaar voor de kleine teams., zo luidt het oordeel van de favoriete coureur van collega Fabian van Tiel.

Slechts 18 auto’s zullen er op de grid staan komende zondag in Austin, nadat beide Caterham en Marussia in financiële problemen raakten. Beiden kregen dispensatie van de FOM om de race te mogen missen, zonder dat ze zouden worden beboet wegens contractbreuk.

De ondergang van de twee achterhoedeteam heeft nogmaals gewezen op de grootste hinderpaal waarmee veel van de teams momenteel kampen; de kosten van de sport.

Volgens voormalig F1-coureur Karthikeyan zijn de kosten onbeheersbaar geworden. De Indiër kan het weten, want in 2012 reed hij voor het armlastige HRT dat al voor de eerste race in Melbourne moeite had om twee auto’s op de baan te zetten. De financiële problemen bleven aanhouden, ook nadat investeerder Thesan Capital de boel overnam van Carabante.

We konden erop wachten. Eerst HRT, nu Caterham / Marussia., zo liet Narain weten via Twitter.

Echter is Karthikeyan ook nuchter en realistisch: De meeste fans zullen niet beide teams niet missen. Afgezien van Jules Bianchi’s P9 in Monaco [en zijn crash in Suzuka, FR], hebben noch Marussia of Caterham een grote impact op de sport gemaakt.

18 auto’s in Austin voor de komende GP. Maar helaas zal niemand de afwezigen missen, zodra de eerste ronde is voltooid zonder incidenten Dat is de waarheid.. aldus Narain.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!