Zoals het hoort, heeft bijna iedereen vertrouwen voor de volgende race. Onder andere Kimi R�ikk�nen en Giancarlo Fisichella hebben hun zelfzekerheid al getoond, en een logische volger is Fernando Alonso, die 10 dagen geleden derde werd, na vanop de dertiende plaats gestart te zijn.

Alonso heeft ook een hechte band met het moderne circuit. Kimi R�ikk�nen behaalde er twee jaar geleden zijn eerste zege, maar de dag daarvoor pakte de Spanjaard zijn eerste pole, om zo het record “jongste rijder ooit op pole” (voordien op naam van Barrichello) te verslaan.

Dat Fernando van het circuit houdt, is daarom niet verwonderlijk. “Ik hou van het circuit, er zijn veel lange snelle bochten, en het is een circuit aar je echt het potentieel van de wagens ziet,” zei hij. “Ik denk dat we meer van het potentieel van de R25 gaan te zien krijgen in Maleisi�.”

Door de hitte in het land, zullen de banden en motoren, die extra lang moeten meegaan dit seizoen, nog sterker op de proef gesteld worden. Alonso’s teamgenoot, Giancarlo Fisichella, zei: “Niemand weet hoe de prestatie van de banden zal uitdraaien in temperaturen zoals we die kennen in Maleisi�, en het zal interessant zijn om dat te weten te komen.”

Ook regerend wereldkampioen Michael Schumacher liet weten dat hij nog niet panikeert. Hij haalde de eindstreep dan wel niet, Rubens Barrichello kon wel tweede worden. “Natuurlijk zijn 0 punten na de eerste race niet waar ik op had gehoopt. En dat maakt me nog vastberadener om beter te doen in Maleisi�. Na wat we gezien hebben in Australi�, kunnen we zeker vechten met onze interimwagen, zelfs nog meer dan we aanvankelijk dachten,” aldus Schumacher, “dus denk ik dat we kunnen verwachten het redelijk goed te doen in Sepang, en een mooi resultaat zullen kunnen neerzetten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter