Hermann Tilke, de ontwerper van het circuit in Turkije, geeft toe enorm zenuwachtig te zijn voor de GP, die op 21 augustus verreden wordt.
“Ik ben altijd zenuwachtig vooraleer een nieuw circuit in gebruik wordt genomen. Er zijn zoveel dingen die kunnen misgaan: de elektriciteit, het zou kunnen dat er ineens bulten in het asfalt ontstaan, dit kwam trouwens voor in Maleisi�, een week voor de GP. Pas na de eerste race kunnen we evalueren of alles goed gegaan is, tot die tijd zal ik zenuwachtig blijven,” vertelt de Duitse ontwerper.

Tilke is met het circuit van Turkije alvast niet aan zijn proefstuk toe. Hij ontwierp eerder al de circuits van Maleisi�, Bahrein, Shanghai en het vernieuwde Hockenheim.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!