Net als van vele fans komen er inmiddels ook vanuit de Formule 1 zelf steeds meer ontevreden geluiden over het nieuwe kwalificatieformat. Zo vind Ecclestone het systeem helemaal niets. Hij hekelt vooral het feit dat de definitieve gridposities niet binnen ��n sessie duidelijk worden. Voor fans is dit verwarrend. Daarnaast kunnen zondagkranten door de zondagochtensessie de uitslag van de kwalificatie niet plaatsen.

Om die reden hebben de teambazen een vergadering belegd om een eventuele terugkeer te bespreken van de aloude formule van ��n uur met twaalf ronden. Echter zouden dan wel enkele aanpassingen gemaakt moeten worden, in verband met de one engine rule. Aldus Bernie Ecclestone.

Paul Stoddart denkt dat er niet overhaast moet worden met belangrijke beslissingen. �De laatste jaren hebben we al ontzettend veel veranderingen aan het format doorgevoerd en voor de fans is dit haast niet meer bij te houden. Daarom moeten we eerst goed nadenken en alleen veranderingen doorvoeren als we zeker weten dat een nieuw format jarenlang stand gaat houden. Op zijn minst tot het einde van het huidige Concorde Agreement.�

Met een verandering van de kwalificatie moeten echter alle teambazen unaniem akkoord gaan. Daar heeft de Renault teambaas Flavio Briatore voorlopig geen trek in. Die behoudt gezien de fantastische resultaten van zijn team (twee poles van Alonso, eentje voor Fisichella) de situatie liever zoals het is. Ook Ron Dennis zou na de pole position van Ra�kkonen geen veranderingen willen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter