De Nederlandse inbreng in de 27e Dakar Rally is verder uitgedund. In de etappe van dinsdag is ook het autoteam van Ab Olde Scheper en Pierre Karsmakers uitgevallen. Naar nu bekend is geworden kreeg het duo niet eens toestemming om te starten omdat ze met hun Mitsubishi in de etappe van maandag te veel van de route waren afgeweken.
De 34 jarige Olde Scheper deed voor de tweede keer mee aan Dakar, zijn 58 jarige navigator Karsmakers was bezig met zijn zesde rally. Hij deed in de jaren tachtig vier keer mee op de motor.

Van de 31 Nederlandse equipes die op oudejaarsdag in Barcelona aan de proloog begonnen, zijn er nog maar veertien in koers: zeven motorrijders, drie auto’s en vier vrachtwagens.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *