Na de dood van de Italiaanse motorcoureur Fabrizio Meoni overweegt motorfabrikant KTM zich terug te trekken uit de rallysport. De tweevoudig winnaar van de Dakar Rally is binnen korte tijd al de tweede coureur uit de stal van KTM die bij een wedstrijd om het leven kwam. In september 2004 overleed Richard Sainct bij een rally in Egypte.
“Nu KTM met Meoni en Sainct binnen een aantal maanden twee van zijn beste rijders verloren heeft, staat de ondersteuning van de rallysport bij ons ter discussie”, aldus een verklaring van de Oostenrijkse fabrikant.

KTM heeft zijn andere rijders in de Dakar Rally de vrijheid gegeven na de dood van Meoni verder te gaan of te stoppen. Op initiatief van KTM is woensdag de twaalfde etappe voor motoren geannuleerd.

“Mijn persoonlijke mening is dat alle KTM coureurs naar huis zouden moeten”, aldus KTM chef Heinz Kinigadner. “Het is niet alleen een kwestie van sympathie richting Meonie, maar ook van veiligheid. Niemand in het team kan voorbij de zware ongelukken. Ik denk dat het geen zin heeft verder te gaan, maar dat is mijn persoonlijke inschatting.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter