Vanmorgen wisten we al te melden dat de beeldtenis van Heineken nadrukkelijk aanwezig was in de Formule 1 paddock in Montreal. Zojuist is officieel door Heineken en Formule 1 bekend gemaakt dat er een deal gesloten is voor langdurige sponsoring van de sport.

Het gaat om een deal die loopt tot eind 2023 en naar verluid 250 miljoen dollar waard is. Dit seizoen nog zal Heineken de titelsponsor zijn van de Italiaanse grand prix. Het logo van de Nederlandse bierbrouwer zal alle resterende races van het seizoen te zien zijn op de circuits, met uitzondering van de grand prix van Abu Dhabi. In Abu Dhabi is sponsoring gelinkt aan alcohol namelijk verboden. Heineken zal voor het seizoen 2017 de titelsponsor worden van drie grand prixs, en zal met haar logo bij zes andere evenementen aan de kant van het circuit te zien zijn.

Lange tijd gingen er ook geruchten dat Heineken een Formule 1 team zou gaan sponsoren. Tot op heden is daar nog geen sprake van, maar Heineken is nog wel in gesprek met een aantal teams om dat alsnog te gaan doen. Red Bull zou onder andere een kandidaat zijn.

De verbinding tussen de Formule 1 en Heineken is bijzonder, aangezien het drinken van alcoholische dranken en autorijden/racen uiteraard niet samen gaan. Heineken zal de Formule 1 dan ook voornamelijk gebruiken voor de campagne voor verantwoord rijden. De slogan luidt dan ook: If you drive, never drink.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!