Deze morgen heeft Christijan Albers op een persconferentie bekend gemaakt dat hij de komende twee jaar voor het nieuwe F1 team Midland gaat rijden.

Wie de teamgenoot van Albers wordt bij Midland is nog niet geweten. De grootste kanshebbers zijn: Takuma Sato, Anthony Davidson, Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan.

F1 Christijan Albers Midland is de nieuwe naam voor het Jordan team, dat begin dit jaar werd opgekocht door de Russische zakenman Alex Schnaider.
Albers maakte dit seizoen zijn debuut bij Minardi, en deed dat gezien de middelen niet onaardig. Christijan Albers is ook qua personaliteit een aanwinst voor de Formule 1: hij is namelijk niet verlegen om zijn mening te vertellen, zoals hij onlangs deed over zijn ex-teamgenoot en landgenoot Robert Doornbos.

Bij Midland rijdt overigens nog een andere Nederlander: Nicky Pastorelli is in 2006 de offici�le test- en reserverijder voor het team.

Christijan Albers hoopt natuurlijk op een mooi seizoen bij Midland. Het team beschikt alvast over Toyota motoren, die tot de krachtigste van het deelnemersveld behoren.

Al tijdens het seizoen bleek dat Albers een voorliefde had om naar Midland te verhuizen: tijdens de GP van Turkije vond dan eindelijk een ontmoeting plaats met teambaas Kolles. Albers heeft namelijk de naam over een goede technische kennis te beschikken, om de wagen tijdens het seizoen te ontwikkelen. Niet onbelangrijk, want Midland wil – zoals elk team ongetwijfeld – naar de top.

Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad had Albers zelfs de optie om bij Williams de test- en reserverijder te worden. Maar de racer in Albers gaf de doorslag. Liever dan dag in dag uit rondjes rijden op een testcircuit rijdt hij Grote Prijzen in een minder goede wagen.

Albers scoorde dit seizoen 4 WK punten, in de Grote Prijs van Amerika. Hij hoopt volgend seizoen dit aantal zeker te verbeteren.

bron: ad, midlandf1, eigen berichtgeving

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!