De 49-jarige Franz Tost wordt vanaf 1 januari de teambaas van F1-renstal Squadra Toro Rosso. De Oostenrijker komt van BMW Motorsport en heeft race-ervaring in de Formule Ford en F3.

In het verleden hield Tost zich bezig met de carri�re van Ralf Schumacher, toen de Duitser in Japan actief was. Ook volgde hij zijn pupil naar de F1, waar Ralf voor Williams ging rijden en Toast onderdak vond bij BMW.

De eigenaar van Red Bull, Dietrich Mateschitz is blij met zijn nieuwe aanwinst: ” Franz heeft veel ervaring, dit is erg goed voor ons team.  “

Tost zelf is heel gelukkig met zijn nieuwe job: ” In mijn voorbije zes jaar heb ik erg veel geleerd bij BMW, vooral over de technische kant en ik wil ze daar dan ook voor bedanken. Mijn aanstelling bij Squadra Toro Rosso is een grote uitdaging waar ik enorm naar uitkijk.  “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!