Zoals we al meldden, komt er volgend seizoen een nieuw team op de grid. De grote man acher het project is de voormalige Japanse F1-coureur Aguri Suzuki. Suzuki heeft bekend gemaakt dat het team een aanvraag heeft ingediend om deel te nemen aan FIA Formule-1 Wereldkampioenschap 2006.

Het is echter zeer waarschijnlijk dat hij nog zal moeten wachten tot december om te weten te komen of het team aanvaard wordt, en hij weet zelf maar al te goed dat het dan een race tegen de klok wordt om het team rijklaar te maken tegen de openingsrace in Bahrein in maart.

Er werd vandaag een persconferentie gehouden en daar werd meegedeeld dat er al een deal rond is om de V8 van Honda te gebruiken en dat er al een aanbod is geweest van Bridgestone om banden te leveren.

De naam van het nieuwe team wordt waarschijnlijk Super Aguri F1, net als andere autosportprojecten van Suzuki. De basis wordt waarschijnlijk de oude Arrows-fabriek in Oxfordshire, Engeland. Het chassis zal daar gemaakt worden, maar het hoofdkwartier zal in Tokyo blijven.

Wat de rijders betreft, kan de speculatie ook beginnen, maar Suzuki heeft wel gezegd dat er al onderhandelingen zijn met Takuma Sato. De plannen van het team zijn wel ontstaan in februari, maar zijn pas echt werkelijkheid beginnen worden toen het zeker was dat Sato niet meer voor BAR zou gaan uitkomen in 2006.

Hoezeer Honda betrokken zal zijn bij het team, is nog niet duidelijk, maar Suzuki deelde mee dat hij voor een groot deel zal afhangen van hun hulp. Volgens de F1-regels moet elk team z’n eigen chassis bouwen, en dat drukt geruchten dat ze onderdelen van BAR zouden kopen de kop in.

De teambaas van BAR, Nick Fry, beschreef zijn team als “ondersteuners, en niet de leiders,” maar leek wel aan te geven dat hij alles zou doen om te helpen om hen klaar te stomen om te racen.

“Een nieuw F1-team starten is een enorme onderneming,” zei hij. “Het inhuren van veel mensen en gedetailleerde logistieken is vereist, net als de aankoop van een grote hoeveelheid apparatuur, waarvan een deel hypermodern is. Waar we nu mee bezig zijn, is het uitdokteren van wat er gedaan moet worden tussen nu en het begin van het seizoen.”

Als het nieuwe team aanvaard wordt door de FIA, wordt een voorstelling van het nieuwe team verwacht in het begin van 2006.

Wat vindt u van een nieuw team in de Formule 1? Klik hier en geef je mening op het Formule 1 forum!

F1 Schumacher

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter