Als opwarmer naar het komend weekend toe in Magny-Cours frissen we deze week de feiten van vorige race even terug op en kijken we vooruit naar het komend weekend.

Zondag 25 april �04 � Race 2 (race 4 van het kampioenschap)

Circuit: 3,977 Km � Race 26 ronden

Kovalainen verprutste zijn start, deze keer vanop de pole, opnieuw �n ging bovendien in de eerste bocht volledig de mist in. Hij moest genoegen nemen met de tweede plaats achter Monteiro, de anderen kon hij nog achter hem houden. Maar door zijn gevechten met onder andere Gommendy kon Monteiro in de aanvangsfase volledig wegrijden. Nadat Kovaleinen �verlost� was van Gommendy en het hele veld binnen was geweest voor hun verplichte pitsstop begon Kovaleinen de ene kwalificatieronde na de andere uit zijn Pons Racing bolide te persen. Per sector won hij soms drie tot vier tienden, het leek dan ook dat hij over Monteiro ging vliegen en die staand ging laten. Monteiro gaf zich echter niet gewonnen en toen ze beiden in de problemen waren door enkele achterblijvers zag Kovaleinen zijn kans schoon om het te proberen in de remzone voor de Jackie Ickx-chicane. Hier moet geremd worden van 230 naar 80 Km/u. Kovaleinen week uit naar links, op de vuile kant van de baan en probeerde zo laat mogelijk te remmen, op dat moment zat hij al volledig langs Monteiro. Monteiro gaf zich echter niet gewonnen en remde zo laat dat hij zijn wielen blokkeerde, Kovaleinen die evenlaat remde schoof rechtdoor en moest na een uitje in de grindbak genoegen nemen met de tweede plaats met nog een kleine vijf ronden te gaan. Na de race was Kovaleinen eerst niet aan te spreken

“It was shit!” waren zijn eigen balende woorden over zijn foutjes. Nadat hij een beetje gekalmeerd, en naar de Belcar had gekeken, was verteld hij over zijn race: “Het is een lichtjes teleurstellend weekend geweest voor mij. Ik had gehoopt dat ik de eerste overwinning van het seizoen hier ging halen maar het mocht niet zijn. In beide wedstrijden maakte ik een vreselijke start en had ik problemen om van de lijn weg te geraken. In de tweede race duurde het een tijdje voor ik op volle snelheid kon gaan, ik denk dat ik vuil op de banden had opgepikt. Maar uiteindelijk kwam ik in een goed ritme, de achterblijvers hielpen me om dichter te komen bij Monteiro en ik zag mijn kans toen we bij de laatste chicane kwamen. Jammer genoeg remde ik een beetje te laat en ging ik rechtdoor. Over het algemeen ben ik teleurgesteld over het weekend, vandaar mijn reactie van daarstraks. De auto was goed genoeg voor de overwinning maar ik maakte gewoon te veel fouten.”

Legende foto’s:
Foto 1: Pitstop Kovalainen in race
Foto 2: Finish Monteiro + team
Foto 3: Podium: Monteiro – Kovalainen – Gommendy
(op foto Kovalainen – Monteiro – Gommendy)

16/5/04 review qualificatie Zolder
17/5/04 review race 3 Zolder
morgen puntenverdeling

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter