Een bron dicht bij de Engelstalige site F1-live zou het probleem van McLaren gevonden hebben. De McLaren MP4-19 met Mercedes krachtbron is al het hele seizoen niet vooruit te branden.

Volgens de analyst kan het probleem al gevonden worden bij de allereerste wintertesten. Adrian Newey, de succesvolle ontwerper, en zijn rechterhand Neil Oatley nemen doorgaans ruim de tijd om wagens te ontwerpen. Daardoor worden de wagens bijna rechtstreeks naar Melbourne gestuurd voor de eerste race van het seizoen.

De MP4-19, een aangepaste versie van de met falende techniek kampende 18, was echter de allereerste 2004 wagen die de testcircuits aandeed.

De man beweert verder dat na inspectie de 19 in zijn mening ‘te veel gemeen had’ met de MP4-18, die nooit een race reed vanwege technische problemen.

De onbetrouwbare 18 �n 19 werden echter ontworpen door Mike Coughlan, voorheen werkzaam bij Arrows en Lola, en niet door het duo Newey en Oatly.
Daarna werd bekend dat McLaren een nieuwe remleverancier had. De MP4-19 bleek daarna veel last te hebben van blokkerende wielen onder het remmen. Bijna simultaan begonnen de Mercedes krachtbronnen te ploffen.

Of dit de echte oorzaak is van het schamele optreden van McLaren zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden, maar wat wel geweten is, is dat McLaren dringend vooruit moet gaan

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter