Al bij het begin van het seizoen moeten twee teams forfait geven voor een race-weekend

Vandaag raakte bekend in de paddock van Magny-Cours dat twee teams uit budgetaire redenen niet naar het Franse circuit in Nevers zullen komen. Of hier een sanctie van de RPM organisatie voor gaat komen valt nog af te wachten.

Naast het Franse team van Jean-Paul Belmondo, waar de talentrijke Jappaner Fukuda voor rijdt, zal ook het Vergani-team niet aanwezig zijn in Magny-Cours. Naast Fukuda, die in 2002 nog testrijder was voor het BAR F1-team, is het een grote opdoffer voor de enige rijder van Vergani: de Braziliaan Rodrigo Sperafico. Hij wordt namelijk aanzien als ��n van de grote talenten die zich dit jaar bij het kleine Vergani-team (te vergelijken met Minardi in de F1) ging waarmaken. Allesinds zullen Fukuda en Sperafico niet moeten paniekeren want Donoso, de teammaat van Bernoldi bij GD Racing, zou op de wip zitten.

Het is allesinds nog maar eens te meer te zien dat ook autosport met crisis te maken heeft en dat deze geldkwestie nog lang niet opgelost is, desondanks dat velen hiervan uit gingen. Nadeel voor de teams, hier loopt gene Dhr. Ecclestone rond die “even” enkele luttele miljoenen kan toestoppen… .

Legende foto’s:
Foto 1: Rodrigo Sperafico in Vergani-bolide

16/5/04 review qualificatie Zolder
17/5/04 review race 3 Zolder
17/5/04 review race 4 Zolder
18/5/04 puntenverdeling
19/5/04 Kostka vervangt Pla
20/5/04 Vooruitblik favorieten
20/5/04 Pla vervangt Keohane
20/5/04 Firman rijdt niet meer in de Nissan World Series
Straks verslag vrije testsessies (9u-11u30—14u-16u30)
Morgen verslag vrije testsessies vrijdag

De stand van het kampioenschap is terug te vinden op onderstaande link:
Stand kampioenschap Nissan World Series na race 4

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter