Volgens Adrian Newey zal McLaren binnen 2 tot 4 weken een opgefriste versie van de MP4-19 testen. Het is de ultieme poging van de zilveren pijlen om terug met de top mee te kunnen.
Eind vorig jaar dacht iedereen dat McLaren een bedreiging zou vormen voor Ferrari, maar na enkele races moet McLaren het stellen met slechts 5 punten.

“We zijn volop bezig met de wagen te bouwen en hopen hem binnen twee tot vier weken te testen. Volgens de simulaties zouden we veel sneller moeten gaan.
Omdat het om een update gaat blijven alle mechanische onderdelen hetzelfde, maar zowat alles anders is aangepast.”

“We zullen proberen om de wagen zo snel mogelijk race klaar te krijgen, maar alles is momenteel goed gepland.”

Maar ook al is de nieuwe wagen klaar, het Mercedes probleem blijft. De Duitse motorpartner van McLaren verloor de eerste 3 races maar liefst 4 motoren. Volgens Newey kan het nog 2 jaar duren voor Mercedes terug kan meestrijden voor de top.

 

“Ja, we hebben enkele beschamende momenten gekend met de motoren, maar ik denk dat je bij dit soort problemen eerder moet kijken naar de structuur en de leiding van het bedrijf. Het probleem is gevonden, en er zijn grote aanpassingen gebeurt. Het zijn goede wijzigingen, en ik ben dan ook zeer positief over de toekomst.
Maar dit soort aanpassingen heeft zijn tijd nodig. Ik hoop dat we een stilletjes aan de motor kunnen verbeteren, maar we zullen waarschijnlijk pas terug aan de top staan in 2006.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter