Er verschenen eerder deze week geruchten dat Patrick Head had gezegd dat Ralf Schumacher veranderd was na zijn crash op Monza vorig jaar. Waarna Schumacher Junior een tirade afstak tegen Head en Williams.
Patrick Head bevestigde gisteren tijdens de persconferentie het hele verhaal.

“Ik had tijdens een feestje van Allianz in Barcelona een gesprek met 4 Britse journalisten. Ik had hen duidelijk gemaakt dat wat volgde strikt “off the record” moest blijven. Het gesprek ging over de reden waarom Ralf steeds de duimen moest leggen tegenover zijn teammaat tijdens de kwalificaties.
We hebben het vroeger al eens rijders gehad die net een groot ongeluk achter de rug hadden: Nelson Piquet op Imola toen zijn band ontplofte en ook Thierry Boutsen, beiden zeiden later tegen me dat toen ze na hun hersenschudding 6 tot 9 maanden nodig hadden om terug te herstellen. Tijdens het gesprek suggereerde ik dat het ongeluk op Monza, dat onze schuld was; we hadden een grove fout in de ophanging, dat dit misschien wat invloed had.
Maar het toont wel aan dat “off the record” spreken niet verstandig is, en dat zal dan ook niet meer voorvallen.”

Patrick Head reageerde ook op een ander gerucht: Jaques Villeneuve’s terugkeer naar de Williams renstal in 2005.

“Waren onze ingenieurs maar even creatief als de pers! Ik werd na Barcelona door het team opgebeld, Jaques Villeneuve was op Ricard en zou met een van onze wagens rijden. Het was de eerste keer dat ik er van hoorde. Ik belde even naar boven, en vroeg Frank of hij iets geregeld had zonder het me te vertellen, maar hij wist ook van niks.”

Zijn er al plannen voor de toekomst?

“Alles is mogelijk in de toekomst. Ik kan en zal er ook geen commentaar op geven. Nigel Mansell zou een comeback maken! Hij is nog nooit officieel gestopt!”

Je zou wat tijd met Jaques hebben doorgebracht, was dat op zijn verzoek of op het jouwe?

“Ik heb met hem 1 gesprek gehad, dat klopt”

Was het op Williams?

“Nee.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter