De eerste dag van de GP van Monaco kon niet slechter verlopen voor Ralf Schumacher. Door een motorprobleem werd de krachtbron van de Williams vervangen, en moet Ralf tien plekken achteruit op de grid.

In de namiddagsessie kon Ralf zonder problemen rijden, en wat verloren tijd goed maken.

“Door dit motorprobleem vallen al mijn plannen voor dit weekend in het water. Niet alleen moet ik 10 plekken achteruit op de grid, ik moet ook nog veel waardevolle set-up tijd inhalen. We moeten deze zaterdag dus zeer hard werken. Het is geen ideale situatie, maar we maken er het beste van.”

Juan Pablo Montoya kon zonder problemen zijn schema afwerken, maar toch was hij niet tevreden. Montoya eindigde de dag als tiende, en meer dan een seconde achter de Ferrari van Michael Schumacher.

 

“Ik haalde het beste uit de sessies van vandaag. Ik heb de banden geevalueerd en enkele andere a�rodynamische onderdelen uitgeprobeerd. We hebben nog wat werk met de set-up die ver van ideaal is. Maar we zijn volgens mij gewoon niet snel genoeg.”

“De nieuwe pits zijn een geweldige verbetering, ook al staan ze vrij raar. Ze geven ons een betere en veiligere werkomgeving.”

Vorig jaar verging het Williams beter in Monaco, Ralf pakte de pole en Juan Pablo won de race.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter