Het circuit van Hockenheim in Duitsland heeft laten weten dat het idee van het roteren van Formule 1-races een ideaal plan zou zijn om de kosten te verlagen en de belangstelling van fans te vergroten.

Het circuit was een vaste gastheer voor de Duitse Grand Prix, maar na de race in 2019 werd de deal beëindigd vanwege financiële problemen. Sindsdien is er geen Duitse Grand Prix meer georganiseerd.

Het idee van het roteren van races zou dit probleem kunnen oplossen en ook de kosten voor de circuits kunnen verlagen. Hockenheim’s directeur, Jorn Teske, heeft gezegd dat het een “ideale” oplossing zou zijn voor de toekomst van de sport.

“Er zijn veel landen en circuits die graag een Formule 1-race willen organiseren, maar de kosten zijn vaak te hoog”, zei Teske. “Als je de races zou roteren, zou dit de kosten voor de circuits verlagen en meteen de fans in verschillende landen de kans geven om live F1-races te zien.”

Het idee van het roteren van races is niet nieuw en wordt al toegepast in andere racekampioenschappen, zoals het World Endurance Championship. Het zou ook de variatie in de kalender vergroten en de Grand-Prix toegangelijker maken voor fans over de gehele wereld.

By peter