Volgens voormalig Formule 1-coureur Kvyat is er een “technische revolutie” nodig voordat Ferrari weer wereldkampioenschappen kan winnen.

De Rus was een testrijder voor Ferrari nadat zijn carrière bij Red Bull uitdoofde – hij zei zelfs dat hij dichtbij een fulltime racecontract bij het team uit Maranello was.

Voordat hij werd gedegradeerd van Red Bull naar het secundaire team van het energiedrankje, beweert Kvyat, nu 28, dat Ferrari hem een racecontract heeft aangeboden.

“Ik deed het erg goed begin 2016 en behaalde een podium in China”, vertelde Kvyat aan La Gazzetta dello Sport. “Op dat moment had ik ook een aanbieding van Ferrari om Kimi Raikkonen te vervangen – dat gebeurde achter de schermen. Dus mentaal was het erg moeilijk toen ik plotseling terug moest naar Toro Rosso om plaats te maken voor Max Verstappen voor de Grand-Prix van Barcelona.”

Max Verstappen won de Spaanse Grand-Prix in 2016 en maakte een mega debuut bij Red Bull. Kvyat werd later werd volledig gedropt door de Formule 1-familie van Red Bull, ook omdat hij dij Toro Rosso niet uit de verf kwam, maar zijn race-avontuur krijgt nu weer vorm aangezien hij vanaf volgend jaar als fabrieksrijder voor Lamborghini zal rijden in het WEC-kampioenschap.

Hij moet het echter doen onder een Italiaans racelicentie in plaats van een Russische.

“In die zin blijf ik hoopvol dat de beste tijden snel zullen terugkeren”, zei Kvyat over zijn eigen race carriere. Sinds kort rijdt Kvyat met een Italiaanse racelicentie:
“Ik heb altijd gezegd dat sport moet verenigen. Dat is mijn mening. Maar ik ben opgegroeid in Italië, dus we hebben besloten dat ik zal racen met een Italiaans licentie en onder de Italiaanse vlag”, voegde Kvyat eraan toe.

Als race-Italiaan werd hem gevraagd om te reageren op de laatste “crisis” van Ferrari in de F1, met de hoop op een titeluitdaging die vervliegt te midden van de dominantie van Red Bull.

“Ik dacht dat het anders zou gaan voor hen, gezien de goede auto die ze hadden in 2002”, zei Kvyat. “Gezien de huidige situatie zou ik zeggen dat het voor hen moeilijk zal zijn om op korte termijn terug te keren naar de top. Ferrari heeft een technische revolutie nodig”, voegde hij eraan toe.

By peter