Max Verstappen, Red Bull Racing, Bahrain Testing 2023, Bahrain International Circuit, Bahrain

Het nieuwe Formule 1 -seizoen is alweer even bezig. We keken er allemaal enorm naar uit, maar wist je al dat je de races nog spannender kunt maken? Dit doe je door te wedden op Formule 1. Er zijn allerlei verschillende weddenschappen die je af kunt sluiten, maar het makkelijkst is kiezen wie je denkt dat er gaat winnen. Maar hoe bepaal je op wie je gaat inzetten?

Met de Wet op kansspelen die op 1 oktober 2022 ingegaan is, is het nu legaal om bij online casino’s te spelen. Deze goksites staan voornamelijk bekend om hun slotmachines en spellen als blackjack en poker, maar volgens de schrijvers bij www.onlinegokkennederland.nl worden ook sportweddenschappen steeds vaker afgesloten. Bij een goede bookmaker kun je sinds kort ook weddenschappen op Formule 1 vinden.

Kijk naar de odds

Als Nederlander is de keuze misschien erg makkelijk. Max Verstappen zet prachttijden neer en heeft de afgelopen jaren natuurlijk de races gewonnen. Toch hoeft dit niet per se de beste keuze te zijn. Gokken op Max Verstappen levert je namelijk erg lage odds op.

De lage odds houden in dat als je gelijk hebt, je niet veel geld zal winnen. Dit komt doordat hij op het moment de vanzelfsprekendste keuze is en daarom erg populair onder de gokkers. Dus de kans dat Max wint is veel hoger, waardoor de uitbetaling lager is. Dit maakt wedden op sportweddenschappen veel interessanter dan bijvoorbeeld inzetten op online gokkasten. De gokkasten betalen hoog uit, maar juist het grote verschil is spannender.

De odds voor racers als Lewis Hamilton en Charles Leclerc liggen al een stukje hoger. Ga je voor Carlos Sainz of Sergio Perez, dan krijg je al helemaal te maken met hoge odds. Je kan nooit zeker weten wie de race gaat winnen, dus misschien dat zo’n gok helemaal niet zo gek zou zijn.

Houd het nieuws in de gaten

Als je van plan bent om te gaan gokken op F1, is het een goed idee om gebeurtenissen rondom de racewereld in de gaten te houden. Sommige zaken kunnen namelijk invloed hebben op de race, zoals een blessure of ander probleem. Ook gaan er binnenkort nieuwe regels gelden die het rijgedrag van de coureurs mogelijk gaan beïnvloeden.

Houd alle nieuwtjes dus goed in de gaten, voornamelijk vlak voor de race. Kijk ook nog even naar het weer tijdens de race, want Max Verstappen heeft een voorkeur voor een natte rijweg. Van hem kun je dus verwachten dat hij in zulke omstandigheden beter presteert.

Kies voor een ander soort weddenschap

Je hoeft niet per se een coureur uit te kiezen als je wilt wedden op Formule 1. Er zijn genoeg andere soorten weddenschappen. Je kunt kiezen welk team er gaat winnen, wie er sneller is dan een ander, welke coureurs op het podium komen te staan, etc.

Bij dit soort weddenschappen kun je je keuze beter baseren op prestaties uit het verleden. Het is dus een stuk minder stressvol dan kiezen wie er gaat winnen. Bovendien maakt de grote variatie tussen de verschillende weddenschappen het gokken opnieuw interessant wanneer je het raden van de winnaar zat bent geraakt.

 

By peter