Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger heeft gesuggereerd dat Lewis Hamilton de oplossing zou kunnen zijn voor Ferrari.

Ferrari heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een terugval en heeft sinds 2008 geen kampioenschap meer gewonnen. Dit seizoen lijkt het team opnieuw te worstelen, met slechts één podiumplaats in de eerste vijf races.

Berger, die zelf in het verleden voor Ferrari reed, zegt dat het team een coureur nodig heeft van het kaliber van Hamilton om terug te keren naar de top. Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen, rijdt momenteel voor Mercedes en heeft nog geen contract voor volgend jaar.

“Ik denk dat Ferrari een rijder als Lewis Hamilton nodig heeft”, zei Berger in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Hij is de enige die kan doen wat Schumacher deed toen hij naar Ferrari kwam.”

Berger verwijst naar de periode in de vroege jaren 2000 toen Michael Schumacher, na een succesvolle periode bij Benetton, Ferrari terugbracht naar de top.

“Hamilton kan hetzelfde doen”, zei Berger. “Hij is niet alleen snel, hij is ook goed in het opbouwen van een team en het motiveren van mensen. Hij zou de juiste man zijn om Ferrari weer naar de top te brengen.”

Het is echter onduidelijk of Hamilton geïnteresseerd zou zijn in een overstap naar Ferrari. Ferrari heeft ook al twee coureurs onder contract voor volgend seizoen, Charles Leclerc en Carlos Sainz Jr.

“Alle grote coureurs zouden eens voor Ferrari moet rijden”, zo vervolgd Berger. “Ayrton Senna deed dit niet, omdat hij dacht dat hij met Ferrari niet zou kunnen winnen. Misschien denkt Hamilton hetzelfde. Maar misschien kan Hamilton, nu een stoeltje bij Red Bull geen optie is en Mercedes geen winnend team, Ferrari een kans geven. Misschien kan Hamilton naar Ferrari gaan en het gewoon proberen”.

By peter