Nederlands-Belgisch autocoureur Max Verstappen heeft de afgelopen jaren verbazingwekkende prestaties weten neer te zetten. Hij werd niet alleen als eerste Nederlandse coureur Formule 1-wereldkampioen, maar flikte het dat jaar erop om weer kampioen te worden.

Naast zijn twee kampioenschappen heeft hij ook nog eens 35 overwinningen behaald, is hij 77 keer op het podium verschenen en heeft hij 21 keer de snelste ronde gereden. Max Verstappen is niet voor niets een van de lievelingssporters geworden onder het Nederlandse publiek, en zo langzamerhand ook onder de gokkers. Wedden op Max Verstappen kan inmiddels bij allerlei soorten goksites, al vanaf een tientje bij een 10 euro deposit casino.

Meer mensen wedden op Formule 1 dan ooit

Formule 1 is al een tijdje op tv te zien, maar toch hadden veel Nederlanders er niet van gehoord of er geen interesse in. Dit is in de afgelopen jaar flink veranderd. In 2021 steeg het aantal kijken in Nederland met maar liefst 81%. Ook het jaar daarna bleef Formule 1 populair.

Deze groei in populariteit was niet alleen te zien aan de kijkcijfers, maar ook op social media. Het aantal F1-volgers op Instagram steeg tussen 2020 en 2021 namelijk van 8,6 miljoen naar 11,7 miljoen. Het blijkt zelfs de op één na snelst groeiende sportcompetitie ter wereld te zijn op basis van volgers op social media.

Er zijn dus steeds meer mensen die naar Formule 1 kijken. Dit is goed nieuws voor online bookmakers, want er wordt vaak gewed op populaire sporten. Dit geldt duidelijk ook voor Formule 1, want vergeleken met 2021 en nu zijn er een stuk meer gokkers die weddenschappen afsluiten voor Formule 1.

Lage odds voor Max Verstappen

Wedden op Formule 1 kan op allerlei verschillende manieren. Je kunt kiezen wie er gaat winnen, welk team het beste rijdt, welke coureur het snelste rondje rijdt, wie er op het podium komen te staan, etc. Voornamelijk gokken op wie er gaat winnen wordt vaak gedaan.

Hoeveel geld je kunt winnen met je inzet verschilt echter groots per coureur. Als je bijvoorbeeld op Max Verstappen inzet, heb je te maken met veel lagere odds dan wanneer je voor Fernando Alonso kiest. Het verschil is zelfs zo groot dat Max Verstappens odds in de min staan, terwijl de rest in de plus blijft.

Wedden op Max Verstappen is de afgelopen jaren dus een stuk minder lucratief geworden. De coureur heeft bewezen dat hij weet wat hij doet en breekt daardoor regelmatig records. Voor gokkers is dit wat minder mooi, want ook al is hij een erg veilige keuze, winnen zij er een stuk minder mee.

Wedden op live races

Sinds kort is wedden op live races mogelijk bij bepaalde bookmakers. Je hoeft dan dus niet meer vooraf te beslissen op wie je wedt, maar kunt je keuze tijdens de race aanpassen. Over het algemeen zijn deze live weddenschappen beschikbaar voor zowel de kwalificatie als de wedstrijd zelf.

Tijdens de race worden de odds aangepast op basis van de gebeurtenissen. Als je genoeg kennis hebt van F1 en op tijd door hebt dat Max Verstappen een sprintje gaat maken, kun je alsnog op hem inzetten. Als je dit doet voordat de bookmaker het door heeft en de odds verandert, kun je toch nog genieten van goede odds op Verstappen.