Vanaf 2008 zullen er twaalf teams deelnemen aan het wereldkampioenschap F1. Maar dat is meer dan genoeg vindt teambaas Frank Williams van het gelijknamige team. Williams denkt dat als er nog meer teams worden toegelaten, dat slecht zal zijn voor de sport en de andere teams.

Het toelaten van meer teams is simpelweg niet mogelijk omdat er niet genoeg geld voor is, vindt Williams: “Sinds 1970 hebben we 61 teams gehad die zijn gekomen en vertrokken om maar ��n enkele reden: geld. “ Sommige teams trokken zich terug uit de sport omdat ze het niet zouden redden en andere gingen failliet: “Dat is niet goed voor het imago van de sport.  “

“Er zijn niet genoeg sponsors voor meer dan twaalf teams,” vervolgt Williams. “De sponsors zullen zich afvragen waarom ze bij een ander team minder geld moeten neerleggen dan bij ons. Hierdoor zullen de prijzen dalen en daar zal de hele sport hinder van ondervinden. Ik denk niet als er meer dan twaalf teams komen, er ook meer adverteerders komen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!