Het heeft een tijdje geduurd maar Frank Williams heeft eindelijk zijn standpunt in de rel rond de klantenwagens bekend gemaakt. Het team van de Engelsman is naast dat van Spyker het enige “onafhankelijke” team op de grid en de aangekochte wagens kunnen dus zijn zaak schaden.

Integenstelling tot Spyker kiest Williams er niet voor om de zaak voor de rechtbank uit te vechten, volgens de Engelsman is het veel beter als Bernie Ecclestone voor een uitweg zorgt. Williams is strijdvaardig: enkel echte constructeurs hebben recht op een deel van het tv geld.

We gaan ons zeker verdedigen, zei Williams op Autosport.comMaar we hebben nog geen procedure voor de rechtbank opgestart en willen dat ook niet doen.

Momenteel krijgen de eerste elf teams een deel van het televisiegeld. Er werd de afgelopen weken een voorstel gedaan om dat vanaf volgend jaar over alle twaalf teams te verdelen maar dat gaat voor Williams een brug te ver.

Toen we in 2005 met Bernie een nieuwe overeenkomst ondertekenden werd er niets gezegd over zo’n fundamentele aanpassing van de financiering.

Er wordt nu voorgesteld om het geld over alle twaalf teams te verdelen, dat is voor ons natuurlijk onaanvaardbaar.

Bernie Ecclestone stelde rond Kerstmis een compromis voor waarbij de eerste tien teams geld krijgen uit het constructeurfonds, dat is ongeveer 35% van het totale geld dat naar de teams gaan. De overige 65% zou dan onder alle teams worden verdeeld. Het zal volgens Williams nog een tijdje duren vooraleer er een oplossing wordt gevonden.

Alles is natuurlijk politiek: wie doet het met wie, en wie heeft er net een wagen gekocht en van wie … Ik wil daar niet met meedoen. Ik wil Bernie niet schofferen, hij is de enige die dit probleem kan oplossen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter