Tsutomu Tomita zal vanaf eind juni niet langer de teambaas zijn van het Toyota Formule 1 team. Dat maakte het team vandaag zelf bekend. Tomita zal ook aftreden als voorzitter van Toyota Motorsport. Hij zal in beide functies vervangen worden door Tadashi Yamashina, de huidige vicevoorzitter.

 Tomita was sinds 2003 werkzaam voor Toyota Motorsport en speelde een grote rol in het ontstaan van het Toyota Formule 1 team. en zal in juni terugkeren naar zijn thuisland Japan, waar hij een andere functie zal uitoefenen.

Tomita: Ik ben sinds 2002 betrokken bij het Formule 1 project van Toyota en het is de boeiendste tijd van mijn leven geweest. Ik ben blij dat Yamashina mijn functies overneemt. Tadashi Yamashina is vicevoorzitter van Toyota Motorsport sinds december 2006. Hij wordt dus redelijk snel gebombardeerd tot belangrijkste man binnen Toyota F1. Yamashina: Ik zal het werk van mijn voorganger voortzetten. Hij is twintig jaar lang een belangrijke waarde geweest voor ons, en ik ben trots dat ik hem mag opvolgen. We zullen in elk geval nauw contact blijven houden.

Tsutomu Tomita heeft in elk geval zijn hoop nog niet verloren: Ik kijk ernaar uit om onze eerste overwinning in de Formule 1 te vieren. Ik geloof dat die snel zal komen, gezien onze technologische mogelijkheden en ons competent personeel in Keulen.

Toyota heeft momenteel 5 punten verzameld in het constructeurskampioenschap: 4 voor Jarno Trulli en 1 voor Ralf Schumacher.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter