Het Williams-team is zeer te spreken over de samenwerking met motorenleverancier Toyota. Na een rampzalig verlopen 2006 heeft de renstal uit Grove afgelopen jaar de weg naar voren terug gevonden. Williams-eigenaar Frank Williams hoopt dan ook op een samenwerking op lange termijn met de Japanners.

Ik zou erg blij zijn als Toyota er in zou slagen haar doelen te bereiken in de Formule 1. zegt Frank Williams in Auto, Motor und Sport. Ik hoop dat we in Toyota een lange-termijnpartner hebben gevonden. Met de komst van de Toyota-motor heeft Williams een goed seizoen achter de rug, de Britse renstal eindigde vierde bij de constructeurs.

Het fabrieksteam Toyota kwam zelf niet verder dan een zesde plaats en Williams behaalde bijna drie keer zoveel punten als de Japanse renstal. Volgens de 65– jarige Brit zorgt deze voorsprong er niet voor dat de relatie tussen Toyota en zijn team wordt beschadigd: Het is onbelangrijk of we voor of achter Toyota rijden, zolang we maar niet helemaal vooraan rijden.

Tot slot verdedigde de Williams zijn standpunt tegnover het gebruik van klantenchassis: Ik wil volgend jaar niet plotseling vechten tegen vier McLarens, dat ruïneert mijn team. Daarom heeft de Williams-teambaas ook geen medelijden met Prodrive: Het voorstel van Bernie Ecclestone interesseert mij niet. Het levert mij geen cent op als die teams minder betaald krijgen omdat ze met een chassis van een ander rijden.