Bertrand Baguette, een jonge Belg, wilt volgend jaar meestrijden voor de titel in de World Series by Renault. Baguette debuteerde dit jaar in de klasse bij KTR en liet enkele mooie resultaten optekenen, zoals een derde plaats in Donington en een tweede plaats in de laatste race van het seizoen, in Barcelona.

De 21-jarige Baguette, geboren in Verviers, heeft in Brussel zijn nieuwe team voorgesteld: Draco Racing. Beide partijen hebben veel vertrouwen in elkaar. In 2005 stapten we in het kampioenschap, en sindsdien zijn we driemaal tweede geworden. Komend jaar willen we natuurlijk het kampioenschap winnen. Baguette kent ook al zijn teamgenoot voor volgend jaar; de Spaanse debutant Marco Barba. Wie wordt dan de nummer één binnen het team? Zo denken we niet,  vertelde Morini aan van Autosport.be. Maar Bertrand heeft wel het voordeel van zijn ervaring. Hij kan al van in het begin sneller gaan dan zijn teamgenoot, en als hij voor de titel zou meevechten kan het zijn dat zijn teamgenoot in zijn dienst moet rijden.

Dat de keuze op Draco valt is niet te verwonderen. Draco heeft coureurs in zijn team gehad als Rubens Barrichello en Felipe Massa. Het management van Baguette verkoos daarom een team dat zowel competitief is als de nodige contacten heeft binnen de autosport, bij voorkeur de Formule 1. Zien we binnenkort eindelijk nog eens een Belg in de hoogste klasse van de autosport?

Bron: Autosport.be


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter