Sam Michaels, technisch directeur van Williams, zei in een podcast van het team uit Grove dat ze van plan zijn om Renault te laten werken voor hun centen. Momenteel lijkt het enige wat hen daarin een beetje tegenhoud de trage kwalificatietijden te zijn.

We hadden het moeilijk in de tweede sessie en geraakten daardoor niet in de derde. We hadden vooral last van een gebrek aan grip en dat komt door onze set-up en hoe we met de banden omgaan. Melbourne biedt weinig grip omdat het een gewoon stratencircuit is en onze set-up was afgestemd op de race. 

Als we naar de race kijken dan was onze wagen zeker in de top vier of vijf te vinden. Ferrari leidt, voor McLaren en BMW. Als we de wagens goed kunnen kwalificeren dan kunnen we hopelijk Renault doen werken voor hun centen en zo zitten we meteen mee in de staart van de kopgroep.

Nico Rosberg werkte zich op van een twaalfde startplek naar de zevende plaats.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter