Om Michael Schumacher te eren, zal op de Nürburgring een bocht in de toekomst als ‘Schumacher S’ door het leven gaan. De zevenvoudige wereldkampioen krijgt de snelle links-rechts bochtencombinatie na de “Dunlop kehre” op zijn naam.

Schumacher was uiteraard opgetogen: Het is een eer dat ik op mijn thuiscircuit een bocht met mijn naam krijg. Het betekent erg veel voor me omdat ik veel goede herinneringen heb aan deze baan.

Circuitdirecteur Walter Kafitz zei: Het was noodzakelijk dat we iets prestigieus deden om hem te eren. Schumacher is de beste coureur uit de geschiedenis van de Duitse autosport.

Michael Schumacher zal tijdens de Duitse Grand Prix, die op 22 juli wordt verreden, een ereronde rijden. Op de Nürburgring wist de gepensioneerde Schumacher vijf keer te winnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!