Precies een week geleden startten enkele Formule 1 fans een online petitie tegen RTL7, omdat ze teleurgesteld waren over de hoeveelheid en frequentie van reclameblokken tijdens de Grand Prix Formule 1 van Australië. Vandaag is de petitie, met ondertussen meer dan 10.000 handtekeningen, opgestuurd naar RTL Nederland.

Tegelijkertijd zijn er brieven verstuurd naar alle bedrijven voor wie reclame werd uitgezonden tijdens de race, om hen te informeren over het bestaan van de petitie. De bedrijven wordt gewezen op de hoeveelheid ergernis die hun reclames veroorzaken bij de kijker. Hen wordt gevraagd om samen met RTL7 naar een oplossing te zoeken, om op een minder storende wijze hun producten aan de man te brengen tijdens de race.

Ook het bedrijf dat de uitzendrechten exploiteert, Formula One Management Ltd. van Bernie Ecclestone, is aangeschreven. In het belang van de fans en de reputatie van de sport in Nederland, is het bedrijf verzocht om RTL7 toch vooral op het hart te drukken om de klachten serieus te nemen.

Tenslotte worden er brieven gestuurd naar alle Tweede Kamerfracties, Minister Plasterk als portefuillehouder Media, en de Minister-president, zelf een groot liefhebber van de sport. Hierin wordt gevraagd wat zij er van vinden dat een in hart en nieren Nederlands bedrijf, door uit te zenden via Luxemburg, zich niet hoeft te houden aan de Nederlandse wetgeving. Het gaat hierbij niet alleen over het onderbreken van een rechtstreekse uitzending van een sportevenement, maar ook over de zogenaamde belspelletjes. Men is bezorgd, dat wanneer er Nederlandse wetgeving komt om de gewraakte spelletjes aan banden te leggen, RTL Nederland deze wetgeving gewoon kan negeren.

De petitie kan overigens nog steeds ondertekend worden.

Persbericht

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter