Volgens BMW-Sauber coureur Robert Kubica hebben de nieuwe regels voor de safety car een duidelijk effect op de strategie die een team tijdens de race doorvoert, zelfs als deze niet naar buiten hoeft te komen.

Door de nieuwe regels mag dit jaar een coureur niet meer binnen voor een pitstop tijdens de safety car periode. Enkel als alle coureurs in de juiste volgrode achter de safety car rijden, mag er gepit worden.

Kubica legt uit: Door de nieuwe regels kan een team het zich niet meer permitteren om twee coureurs met dezelfde strategie de baan op te sturen. Dit kan namelijk tot gevolg hebben dat een team al vroeg kansloos is voor een goed resultaat.

Willy Rampf (technisch directeur bij het team, red.) heeft uiteindelijk het laatste woord. zegt teamgenoot Heidfeld. Willy overlegt eerst met ons en dan maakt hij zijn keuze bekend. De rijder die tijdens het weekend de snelste is, krijgt dan ook de meest optimale strategie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!