De naam Jacky Ickx staat synoniem voor de hoogdagen van de Belgische autosport. Hij won tijdens zijn carrière acht Grote Prijzen en werd tweemaal vice-wereldkampioen.  Dertig jaar lang draaide Ickx mee in de waanzin van het racen. Belga Sport brengt op maandag 26 maart 2007 om 20u50 zijn verhaal.

Belga Sport onderzoekt welke waarheid er schuilgaat achter enkele van de mythes die de gentlemancoureur Jacky Ickx omringen: Hoe zorgde hij ervoor dat de legendarische, maar te gevaarlijke, Le Mans start werd afgeschaft? Hoe overleefde hij de vuurzee in Jarama? Hielp hij Jochen Rindt, zijn verongelukte collega en vriend, postuum aan de wereldtitel? Waarom liet hij een toss over de Dakar van 1989 beslissen? En: hoe verwerkte hij de tragische dood van zijn co-piloot Christian Tarin?

Belga Sport, maandag 26 maart om 20u50 op Canvas.

VRT

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter