Toen gisterennacht het bericht de wereld in werd gestuurd dat de stewards over niet genoeg informatie beschikten om BMW en Williams uit de klassering te smijten stond McLaren zo aan de grond genageld dat het team onmiddellijk in beroep ging.

We vonden dat als we dat niet hadden gedaan, dat we dan kritiek zouden krijgen van fans en F1 insiders omdat we onze rijders niet hadden gesteund, Zei CEO Whitmarsh tegen Autosport.

Ik wil er nog eens de nadruk opleggen dat onze strijd, als je dat zo kan noemen, niet gericht is tegen Ferrari of Kimi Raikkonen.

Volgens Whitmarsh gaat het enkel over de wagens van Rosberg, Heidfeld en Kubica. Ook Lewis Hamilton liet van zich horen, zo wil hij liever niet een titel winnen.

Dat zou verkeerd zijn. Ik wil de titel op de baan winnen, in stijl. Je wil de race winnen en je wil tijdens de race ergens voor strijden.

Gepromoveerd worden omdat anderen eruit gesmeten zijn, zo wil ik het echt niet worden.

Ondertussen wordt er ook druk gespeculeerd over de “onofficiële” redenen achter dit beroep. Eén van de denkpistes heeft te maken met het feit dat McLaren slechts 30 minuten de tijd had om in beroep te gaan.

Het team zou gek zijn geweest om dat niet te doen, al was het maar om meer tijd te kopen zodat het kon uitdokteren wat het van plan was. Het is dus niet onaannemelijk dat het team zeer binnenkort het beroep laat vallen.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter