Lewis Hamilton krijgt zijn eigen straat, dat heeft het bestuur van de Britse stad Stevenage besloten na het sterke debuutseizoen van de 22- jarige Brit. Stevenage is de geboortestad van de McLaren-coureur.  Ironisch genoeg heeft Hamilton net nu besloten om te verhuizen naar Zwitserland.

 Sharon Taylor, burgememeester van Stevenage zei: Het succes van Lewis heeft voor iedereen in Stevenage veel betekent. Iedereen is er erg trots op dat Lewis op het feit dat hij uit Stevenage komt en met zijn geweldige prestaties. Hij heeft onze stad op de kaart gezet. Hoe de naam van de straat zal heten is nog niet duidelijk.

Verder is Hamilton de aanhoudende aandacht rond zijn persoon beu. Hij zegt dat hij niet maar normaal kan leven in zijn geboorteland en gaat in Zwitserland op zoek naar privacy en anonimiteit.

In Zwitserland komen de mensen niet op je af, ze laten je alleen en geven je ruimte. Als ik nu naar het toilet ga, word ik nog door handtekeningenjagers achtervolgend. zei Hamilton tegen de BBC. Toen ik in de Formule 1 kwam wist ik dat ik opofferingen moest maken. Je verliest de mogelijkheid om te gaan en waar je wil, je weet niet wat dat betekent tot dat je het zelf meemaakt en je het moeilijk hebt met het leiden van een normaal leven.

Het was een moeilijke beslissing. Maar in Zwitserland zal ik tenminste met rust gelaten worden.

 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!