Kimi Raikkonen krijgt een voorkeursbehandeling bij het team van de Lotus. De winnaar van de seizoensopener wordt door Lotus dus een beetje voorgetrokken.

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag in Maleisië was Kimi zijn teamgenoot Romain Grosjean tweemaal de baas. James Allison van Lotus verklaarde dat Romain Grosjean door het team een beetje benadeeld werd. Grosjean werd door het team met een ander pakket het asfalt opgestuurd.

Romain heeft geen makkelijk weekend gehad in Australië en ook nu loopt het wat anders. We zijn namelijk niet in staat om twee identieke auto’s te bieden aan onze rijders, biecht Allison op.

In Melbourne liep Romain op vrijdag een stuk achter op Kimi wat betreft het aero package. Toen Grosjean op zaterdagochtend de upgrade op zijn auto had zitten werd de zaterdag verpest door het weer. Nu we in Maleisië zijn loopt Romain weer achter op Kimi. We hebben maar één set nieuwe uitrusting bij ons en we hebben besloten die uitrusting op de wagen van Kimi te installeren waardoor Romain benadeeld wordt, aldus Allison.

Bij Lotus hopen ze wel zo snel mogelijk het nadeel van Grosjean weg te werken. We willen altijd proberen twee beschikbare sets mee te nemen, maar dat is niet altijd mogelijk. Het is balen voor Romain dat de omstandigheden op dit moment niet optimaal voor hem zijn.