Er wordt weer eens gemopperd in de paddock. En niet alleen gemopperd, er worden ook weer stiekeme theorieen en verdachtmakende verhalen de wereld in geslingerd. De winnaar van vorige week, het team van Lotus, is uiteraard de kop van jut en de verliezers van vorige week, alle andere topteams, zijn de mopperaars.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport zijn de andere topteams namelijk van mening dat Lotus een oneerlijk bandenvoordeel heeft ten opzichte van de rest. En dat voordeel zou voortkomen uit het feit dat Pirelli zijn banden test met een drie jaar oude Renault, de voorloper van het huidige Lotus.

De Renault is uiteraard compleet out-of-date ten opzichte van de huidige Lotus. Drie jaar aan ontwikkeling is een eeuwigheid in de sport. Echter, en daar zit de crux volgens de andere teams, bepaalde basisprincipes aangaande de balans en het chassis gaan jaren mee. Het vermoeden bestaat nu dat doordat Pirelli zijn banden test op de oude Renault, het de banden als vanzelf steeds geschikter maakt voor de huidige Lotus.

Een anonieme woordvoerder van een rivaliserend team zou dan ook hebben medegedeeld aan reporter Michael Schmidt: Wij hebben hier overheen gekeken en het voordeel voor Lotus onderschat. We moeten erover na gaan denken hoe wij hier in de toekomst mee omgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.