BMW Sauber laat weten dat Jacques Villeneuve dit seizoen niet meer voor het team zal rijden. Volgens BMW zijn er vorige week gesprekken geweest met Villeneuve en zijn de beide partijen overeengekomen om een einde te maken aan hun contract.

Jacques heeft dit jaar goed voor ons gewerkt, Zei Mario Theissen. Hij heeft de eerste punten van het team gescoord in Maleisië en heeft een grote bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van het nieuwe BMW Sauber team en de wagen.

Maar na het ongeluk in Hockenheim heeft het team beslist om de opties voor volgend jaar te bekijken, het evalueren van Robert Kubica in racesituaties hoorde daar ook bij. Onze beslissing om onze rijders te evalueren heeft natuurlijk een invloed op Jacques’ positie voor de rest van het seizoen. We begrijpen dat het moeilijk is voor hem om toegewijd te blijven werken in onzekere omstandigheden. We respecteren zijn mening en wensen hem het beste voor de toekomst.

Villeneuve kon door het ongeluk op Hockenheim niet deelnemen in Hongarije. De kans dat we hem nog terug zien op een Formule 1 grid is bijzonder klein.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter