Christiano da Matta blijft nog een tijdje op Intensive Care, maar is niet in levensgevaar. Dat is het opluchtende nieuws van de medische dienst van de Champ-Car-klasse.

Da Matta, in 2003 en 2004 nog F1-rijder bij Toyota, kwam donderdag in aanraking met een hert tijdens een testsessie op het circuit Road America, dat grotendeels in een bos ligt. Hierbij liep de Braziliaan een hersenbloeding op. Hij werd onmiddellijk geopereerd om de bloedklonter weg te laten halen.

Nieuwe CT-scans wijzen nu uit dat er geen bloeding meer te vinden is. Wel is er, volledig in de lijn van de verwachtingen, een zwelling van de hersenen te zien. Da Matta’s toestand is nu stabiel, maar hij zal onder zware verdoving gehouden worden gedurende het revalidatieproces.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter