Jacques Villeneuve geniet van zijn jaartje vrijaf. De 36-jarige Canadees bereidt zich voor op zijn debuut in de prestigieuze 24uur van LeMans en op de start van het seizoen 2008, dan debuteerd hij in de Amerikaanse NASCAR. Gistere was hij te gast op Radio FM103.3, in de buurt van Montréal. Het gespreksonderwerp was natuurlijk Formule 1, maar ook zijn nieuwe hobby: de launch van zijn cd Private Paradise. Het is waar, het lijkt wel een drug voor mij. Ik geef tegenwoordig veel geld uit aan cd’s. Één voor één beluister ik die dan, en geef elk liedje een waarde van A tot en met E. Nadien laat ik ze dan volgens letter afspelen. Alle A’s bij elkaar, dan alle B’s, alle C’s, enzovoorts. Ik kocht mijn gitaar in 1996, toen ik begon met de Formule 1. Eigelijk puur om praktische redenen; met een piano rondreizen gaat veel moeilijker. Dus begon ik gitaar te spelen.

Villeneuve verhuisde vorig jaar naar “zijn” staat Québec, waar hij enkele belangrijke keuzes maakte. Als je in NASCAR wilt rijden moet je een thuis hebben in Noord-Amerika, gaat hij verder. Mijn vrouw is Franstalig, ik ben ook Franstalig opgevoed, en we zorgen er dan ook voor dat onze zoon Jules ook een Franstalige opvoeding zal krijgen. Montréal is daar een perfecte omgeving voor. Bovendien is de stad een uitstekende mix. De Europese architectuur, de goeie manieren van de inwoners, het geweldige eten, … en dat schept een eigen cultuur. Het is ook het beste om in USA te werken, maar dan zonder al die negatieve kantjes.

De wereldkampioen van 1997 heeft een compleet nieuwe toekomst gevonden, maar of hij de Formule 1 mist ? Het enige dat ik werkelijk mis zijn de wagens, die waren ongelooflijk om mee te rijden. Eenmaal je in zo’n wagen achter het stuur zit, kreeg je zo’n geweldig gevoel. Maar dat is het zowat. De ambiance, de omgeving, het kampioenschap, al die dingen mis ik helemaal niet. Als ik nog steeds reed zou ik geen tijd kunnen maken voor mijn vrouw en mijn kind. En dan zou ik ook mijn cd niet hebben kunnen uitbrengen. Dus, dit is de beste keuze. De laatste vraag ging tenslotte over de bakken kritiek dat de Canadees kreeg de laatste jaren. Het grootste probleem is dat men mij telkens vragen stelde over één bepaalde coureur of één bepaald team. Ik geef vrijuit mijn mening en dan voelden sommigen zich danig geviseerd waardoor ze gefrustreerd geraakten. Daarom praat ik er ook liever niet meer over, het heeft geen nut meer.

Half juni zal Jacques Villeneuve te vinden zijn op het Franse circuit van LeMans, waar hij rond zal rijden in een Peugeot.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter