De boete die de FIA vorig jaar had opgelegd aan de organisatoren van de Turkse Grand Prix is nu door de FIA gehalveerd. De winnaar (Felipe Massa, red.) kreeg tijdens de podiumceremonie de trofee overhandigd door Mehmet Ali Talet. Die werd gepresenteerd als de president van Noord-Cyprus, terwijl dat deel niet officieel erkend wordt.

Dit zorgde voor een politieke rel, waardoor de FIA de Turkse organisatie een boete oplegde van vijf miljoen dollar voor politieke provocaties tijdens een internationaal evenement. De Turkse organisatie ging daarop in beroep en ziet nu de boete gehalveerd. Het bedrag van 2,5 miljoen dollar werd vorig jaar al voldaan door de organisatie.
We hadden een beroep ingediend om de boete te verlagen, met als resultaat dat de helft van het bedrag is geannuleerd. zei Mumtaz Tahincioglu van de TOSFED aan het Turkse pers-agentschap Anatolia.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!